Van vaste baan naar ondernemerschap

De kogel is door de kerk. Ik heb mijn baan opgezegd. Die baan in het bedrijf waar ik bijna tien jaar geleden begonnen ben. Als eenpitter op de afdeling administratie en gegroeid naar teamleider van het financiële team in het kleine bedrijf dat zo langzamerhand onderweg is een groot bedrijf te worden. Na tien jaar ben ik klaar voor wat anders. En dat anders is mijn volledige focus op ondernemen, een droom ik al langer koester.

Natuurlijk had ik het mezelf makkelijk kunnen maken om gewoon een paar dagen per week in loondienst mijn ding te doen. Bij mijn huidige werk mijn pensioenleeftijd te halen. Of bij een ander bedrijf. Natuurlijk is het een heel onhandige tijd met inflatie en energiecrisis. Natuurlijk geeft het onzekerheid, waar ben ik aan begonnen en gaat het wel goed komen?

Het laatste zetje
De gedachte dat ik vanuit mijn schommelstoel ergens op mijn oude dag terugkijk op wat ik had willen doen, maar het niet heb gedaan omdat ik dat niet durfde, gaf de doorslag om het avontuur aan te gaan. En wel nu. Nu ik nog een flink aantal werkzame jaren voor de boeg heb, maar ook weer niet zoveel dat er nog drie carrières uitgeperst kunnen worden. Deze gedachte gaf mij het laatste zetje om door te pakken.

Het plaatje in mijn hoofd
Hoe zou dat eruitzien? Iets met cijfers, maar nog meer met het coachen van ondernemers. Ik zag een groep vrouwelijke ondernemers aan een tafel een visionboard maken met als doel hun stip aan de horizon en hun verlangen om het visueel te maken. Om daarna deze stip op financieel gebied te vertalen naar groei, financiële vrijheid en rust in hun bedrijf. Stap voor stap. 

Mijn eerste investeringen
Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en vervolgens gebeurde er niets. Want druk, druk, druk. Totdat er een vraag kwam vanuit mijn werk of ik wilde ondersteunen in een extern project. Ik zei ja en zo haalde ik mijn eerste omzet met mijn bedrijf en kon daarmee mijn eerste investeringen doen: een training bij een bedrijfscoach, de aanschaf van een laptop en de bouw van een website.  

De eerste ondernemers hebben zich gemeld en ik ben zo blij dat ik deze vrouwen kan helpen met het organiseren en begrijpen van het financiële deel van hun ondernemerschap.

Even wachten
Ik blijf nog heel even hangen op mijn werk. Het verlangen dat in me zit om de dingen goed achter te laten – in dit geval mijn team en de processen die we samen hebben opgebouwd – zorgt voor rust en zo langzaamaan begin ik taken over te dragen. De organisatie denkt inmiddels een stap hoger en er is een vacature de deur uit voor een Financieel Manager. Mooi hoe de groei van het bedrijf en mijn eigen groei synchroon lopen, maar dan wel ieder een andere kant op.

Welkom bij Zij & Cijfers
Mijn deuren staan inmiddels wijd open voor ondernemers die verlangen naar meer inzicht en helderheid in hun financiële plaatje en het fijn vinden om hierin gecoacht te worden op een enerzijds heldere gedegen manier en anderzijds helemaal intuïtief kijkend wat er nodig is. Welkom bij Zij & Cijfers

11 december 2022

 06 515 00 582

anita@zij-en-cijfers.nl