Mijn lievelingsboeken gaan over heldinnen

Helden die de wereld redden

Van kinds af aan hou ik ontzettend van lezen. Het liefst heldenverhalen tegen de achtergrond van andere tijden. De boeken van Thea Beckman verslond ik. Hasse Simonsdochter, de -volgens haar familie- waardeloze dochter,- die Jan van Schaffelaar in de 15e eeuw van het schavot redt en een vrij leven leidt in de bossen op de Veluwe. Of Kinderen van Moeder Aarde, dat zich afspeelt 6 eeuwen na de derde wereld oorlog, waar Thule, het huidige Groenland, een liefelijk land is geworden, dat bestuurt wordt door vrouwen, totdat er uit het oude Europa een oorlogsvloot opduikt. Natuurlijk redt de hoofdrol speler het land van de slechteriken.

De wake-up call om zichzelf te hervinden

Inmiddels zijn de verhalen volwassen geworden, met volwassen thema’s. De rode draad in mijn lievelingsboeken gaat over vrouwen, die door hun keuzes in het leven van hun dromen zijn beroofd. Ze hebben zich aangepast, een ander voor laten gaan en proberen alle ballen hoog te houden. Maar dan gebeurt er iets wat haar leven op de kop zet. Misschien heeft manlief heeft haar ingeruild voor een jonge blom, staat er ontslag voor de deur of is haar bedrijf failliet. Misschien ze heeft een enorme misser gemaakt, dat het eens zo veilige leven wordt finaal op z’n kop zet. Een wake-up call is daar.
Het loopt altijd goed af met haar, daar hou ik van. En hoe. Ze heeft zichzelf hervonden, dromen tot leven gewekt. De ballast van ooit is de deur uitgekieperd, waarvoor eigenwaarde en verbinding in de plaats is gekomen. Met een zucht leg ik dan het boek weg.
En wat is dat dan wat mij daar zo in aantrekt?

In de bewijsstand

Mijn verhaal van vroeger ging er over, dat meisje niet hoefden te studeren. De belangrijkste gedachte was, dat ik toch zou trouwen en kinderen krijgen, zoals dat ging bij mijn moeder en haar moeder en alle moeders die daarvoor leefden. En dat was niet wat ik voor ogen had. Dat voelde zo als niet het belangrijkste in het leven. Ik ging in de bewijsstand. Ik zou echt laten zien dat ik meer waard was dan alleen dat. En dat is een tijdlang goed gelukt, waarin ik successen had, diploma’s behaalde, carrière maakte en mijn werkgevers blij met mij waren, want nee zeggen deed ik niet vaak. Tegen niemand en zeker niet tegen mijn werkgevers.

Je eigen bedrijf om het anders te doen

Tot nu. Mijn drijfveer om me te bewijzen brokkelt af. En in plaats daarvan is het verlangen gekomen om het anders de doen. En dat is ontstaan nadat ik twee  jaar geleden opnieuw in een burn-out was gekomen.  Mijn wake-up call was daar. Misschien is bij jou ook en wake-up call nodig geweest om het roer om te gooien. Wilde je niet meer dansen naar de pijpen van een ander en je eigen pad volgen, waarin jij voelde dat dit de bedoeling voor jou was. Misschien ben jij je eigen bedrijf gestart vanuit jouw innerlijke gevoel om het anders te doen. Het zou zomaar kunnen dat jij behoort tot die vrouwen, die dat ook zo gingen voelen of al heel lang voelen.

De boel op orde in de BTW club
Ik startte mijn eigen bedrijf Zij & Cijfers, waarin ik vrouwen coach om grip te krijgen op hun financiën en korte en lange termijn doelen helder te krijgen. Om zich ook op financieel vlak te hervinden en het op een andere manier willen organiseren voor zichzelf.
Daarom is er de  BTW club gekomen. Hier komen vrouwelijke ondernemers, met een verlangen naar hun boekhouding op orde hebben, een middag in de maand samen om te werken aan hun administratie.
Ik heb het de BTW club genoemd, natuurlijk met een knipoog naar de Belastingdienst, om het én leuker én makkelijker te maken. En natuurlijk sluiten we de middag met een vrijdagmiddag borrel, om te proosten op wat is gelukt!

 Wat doe je allemaal in de BTW club?
Eens  in de maand op een vrijdagmiddag werk je in een paar uurtjes je administratie bij samen met andere ondernemende vrouwen in een mooie ruimte op het platteland in Twente. Waar plek is om vragen te stellen, waar je van elkaar leert. Waar je praat over hoe doe jij dat nou eigenlijk. En waarbij ik je support, zodat jij de boel op orde hebt.


Dat houdt in:

  • Werken in een kleine groep ondernemers
  • Motivatie om je administratie bij te werken en op orde te houden
  • Veel tips over en kennis over boekhoudkundige en financiële zaken, ook tussendoor
  • Leren van elkaar en hoe-doe-jij-dat-dan vragen aan elkaar
  • Je weerstand voor boekhouden omzetten in een leerstand
  • Ruimte voor korte vragen tussen de sessies door per mail of app
  • Gezelligheid met lekkere versnaperingen

Het resultaat van de boel op orde hebben is rust, het gevoel van overzicht en helderheid hebben in je cijfers. Kortom grip op je cijfers. Zo leg je een stevig fundament voor het veder bouwen aan een financieel fit bedrijf.

 06 515 00 582

anita@zij-en-cijfers.nl