27 BTW Club bestaat 1 jaar

Hoe een visualisatie leidde tot de start van de BTW Club

We zitten in haar werkruimte en ze moedigt me aan. “Hoe zie je het voor je? Wat is er belangrijk en wat zijn de ingrediënten? Praat jij maar, ik schrijf wel.” In mijn verbeelding zie ik een groep mooie ondernemende vrouwen aan een ronde tafel zitten in mijn werkruimte. Thee en versnaperingen op tafel, met uitzicht op de groene weilanden. Iedere ondernemer aan haar eigen boekhouding werkend, zodat de boel op orde is wanneer de laptops de tas in gaan en het weekend voor de deur staat.

Onderdompelen in beelden
De beelden die ik zie, vertaal ik naar woorden onder aanmoediging van mijn coach. Ze vraagt door wat er nog meer is, hoe het eruit ziet, wanneer deze bijeenkomst is. Liever op de ochtend, in de middag of op een avond? Ze vraagt wie er allemaal zijn, welke kleuren ik zie. Klinkt er muziek op de achtergrond of niet? Ze vraagt heel specifiek, tot in detail en tot aan de vorm van de tafel toe. Dat werkt echt fantastisch, omdat ik me heel gemakkelijk kan onderdompelen in beelden die verschijnen. Mijn hoofd hoeft zich niet bezig te houden met de volgende vraag. Deze komt van buiten mezelf en het antwoord verschijnt in een vingerknip voor mijn geestesoog.

Die verbinding tussen de ondernemers is geweldig
Ik kies voor een vrijdagmiddag, eens in de maand en zie hoe deze start met een incheck. Even landen met elkaar voor we aan het werk gaan. Met een mooie vraag van mijn kant of het kiezen van een kleur- of inzicht kaart. Misschien een korte meditatie. Zo wordt de richting van de middag ingezet en dat zorgt voor focus. Ik zie voor me dat er lekker wordt gewerkt. Soms is het muisstil en zit iedereen in haar eigen bubbel. Ik loop rond. Er wordt een beroep op mij gedaan over een bepaald issue. Er komen verhalen. Over ondernemerschap, over een must-read boek, over hoe kijk je tegen dit of dat aan. En ja, die verbinding tussen de ondernemers is geweldig. Open en eerlijk. En zo ontstaat vanzelf een warm netwerk. Daarna sluiten we af met een vrijdagmiddagborrel om te proosten op wat is gelukt. Een bubbeltje met of zonder alcohol. Wauw, wat lijkt me dat fantastisch!

Het werkt!
Deze visualisatie bracht de BTW Club tot leven. Een jaar verder heb ik ervaren dat het werkt! De BTW Club is gewoon twee vliegen in één klap: je cijfers op orde en aangesloten zijn bij een warm netwerk. Wanneer je een zzp’er bent, is het gewoon fijn dat je laagdrempelig je vragen kunt stellen, aan mij en aan elkaar. Meer dan eens geeft de vraag van de ene ondernemer stof tot nadenken bij de andere ondernemer.

Business wise
En nee, we hebben het niet continu over boekhouding. We hebben het overal over, business wise. Van de beste manier om je dienst onder de aandacht te brengen tot aan hoe heb jij je algemene voorwaarden geregeld? Persoonlijke verhalen zijn er natuurlijk ook, die bewaren we meestal voor bij de borrel.

Mijn eigen pad in businessland
Het was mijn coach Anne-Lies die mij heeft geholpen om de BTW Club te lanceren. Dat doet ze met haar vindingrijke aanpak en kleurrijke manier van coachen. Ze zet mij in beweging om mijn eigen pad in businessland te volgen. Zoals ik weer de deelnemers van de BTW Club in beweging zet om hun financiële fundament van hun business serieus te nemen. En dat doe ik ook weer op mijn eigen kleurrijke manier.

Bubbels en een cadeautje
Bij een feestje hoort een cadeautje, een speciale actie omdat de BTW club haar 1 jarig jubileum viert. Wil jij ook werken aan het financiële fundament van jouw bedrijf en bij een warm netwerk aansluiten? Online of offline? Ik ontvang je met bubbels! Aanmelding voor 30 april levert jou ook nog eens een mooi cadeau op! Je ontvangt een inzichtgesprek van een uur met mij dat helemaal over jouw bedrijf mag gaan. En je bent voor 249 euro (excl. btw) een halfjaar lid van de BTW Club. Hoe lijkt je dat?

 06 515 00 582

anita@zij-en-cijfers.nl