Durf jij om hulp te vragen?

Vakantie, het is een magisch woord in onze drukke wereld. Het klinkt als even helemaal niets hoeven, zon, geen zorgen, heerlijk opladen om er vervolgens weer helemaal tegenaan te kunnen. Zo fijn.
En als we dan terug zijn, na anderhalve week vakantie, dan is het huis aan de beurt had ik bedacht. En de kledingkast opruimen en dat bankje schilderen. De tuin weer wat aandacht geven. En afspreken met vriendinnen op terrasjes natuurlijk! Dat was het plan.

Ongelukje
Totdat ik in mijn vakantie tijdens een partijtje minigolf, achter een terugrollend balletje aanliep en mijn linkervoet omzwikte in combinatie met een luide KRAK.
Het ongelukje resulteerde in een bezoek aan een Deens ziekenhuis. Eerst ging ik naar de eerste hulp voor onderzoek en foto’s en vervolgens met de uitslag “middenvoetsbeentje gebroken-zes weken rust”, een walker aan mijn been en krukken terug naar de camping. Jeetje wat een toestand en een ongelofelijke mindset aanpassing. Geen lange wandelingen, broodjes halen of slenteren in leuke dorpjes. Ik was compleet afhankelijk van hulp met trapjes op en af, douchen, mijn stoel een stukje verder in de schaduw plaatsen en andere heel gewone dingen. En dat deed me nog meer pijn dan de breuk in mijn voet.

Hulp vragen
Hulp vragen aan anderen, inmiddels heb ik flink geoefend de afgelopen tijd. Wil je me even dit aangeven, dat brengen, de krukken naar beneden brengen, boodschappen doen, met de hond wandelen. Er zijn zo ongelofelijk veel handelingen die we op een dag doen, zonder dat we erbij na denken, die we de gewoonste zaak van de wereld vinden. Zelfs de handelingen die we niet de gewoonste zaak van de wereld vinden, die we moeilijk vinden, die doen we ook het liefste zelf. Want hulp vragen dat doen we over het algemeen niet zo snel heb ik gemerkt.

Fit worden
Het is een kwestie van tijd, dat mijn voet weer doet wat het altijd met gemak deed. Daarvoor heeft het rust én beweging nodig. Oefenen om mijn spieren weer soepel te krijgen, om weer fit en mobiel te worden. En mezelf deze tijd te gunnen hierin.
Ik heb ervaren dat het mentaal ook heel wat doet, dat afhankelijk voelen. Het vergt een mindset-verandering om toch die hulp te vragen, zodat je weer verder kunt komen. Alleen kom je ver, samen kom je verder zoals wel gezegd wordt.

Ik ben blij met de hulp die ik krijg zodat mijn voet weer fit wordt en ik weer de dingen kan doen die ik zo graag doe.

Wil jij ook hulp bij jouw fitheid, financiële fitheid van je bedrijf wel te verstaan? Daarmee help ik je ontzettend graag. Samen nemen we jouw bedrijf onder de loep zodat je de stappen zet naar zowel financiële rust als beweging in jouw bedrijf. Hoe zou dat zijn?

18 augustus 2022

 06 515 00 582

anita@zij-en-cijfers.nl