Anita   eitje toch blik 02

Buikpijn van je boekhouding, maar dat hoeft niet, echt niet

Jij doet boekhoudingen heb ik gehoord” viel ze met de deur in huis. Ik viel even stil bij deze openingszin in het telefoongesprek. Ze had gehoord van een collega onderneemster dat ze bij mij moest zijn voor haar boekhouding, want die boekhouding, daar had ze heel veel problemen mee.

Ik doe geen boekhoudingen
Ik vertelde dat ik geen boekhoudingen ‘doe’. Ik help ondernemers meer inzicht te krijgen in hun financiën en te begrijpen hoe hun bedrijf ervoor staat, zodat hun bedrijf kan groeien en ze hun persoonlijke en zakelijke doelen kunnen waarmaken. En niet te vergeten, een goede boterham te verdienen.

En daarbij is de boekhouding de basis. Die door henzelf vervolgens wordt bijgehouden en niet door mij. Met liefde wil ik een vinger aan de pols houden; ‘Wil je mijn boekhouding even checken?’ is dan de vraag die ik krijg.

Pain in the ass
Het bijhouden van de boekhouding is een pain in the ass voor veel ondernemers. Niet alleen omdat er te veel tijd in gaat zitten, de boel zich opstapelt, maar ook omdat het gevoel van ‘doe ik het wel goed’ uitstelgedrag in zich heeft. Waardoor de pain alleen maar toeneemt. 

Maar dat hoeft niet, echt niet
Ik geloof sterk in het empoweren van ondernemers. Daarom moedig ik hen aan om zelf de touwtjes in handen te nemen en hun eigen boekhouding bij te houden. Door te leren hoe het werkt, kunnen ze betere grip krijgen op hun financiën en zelfverzekerder worden in het nemen van financiële beslissingen. 

Je bent niet alleen in de BTW club
Als je worstelt met je boekhouding en je toch zelf die touwtjes in handen wilt houden, is de BTW club voor jou een uitkomst. Eens in de maand op een vrijdagmiddag werk je in een paar uurtjes je administratie bij, samen met andere ondernemende vrouwen in een mooie ruimte op het Twentse platteland. Hier is ruimte en dé plek om vragen te stellen en om van elkaar te leren. Hier praat je over ‘hoe doe jij dat nou eigenlijk?’ Ik support je hierbij, zodat jij de boel op orde hebt. 

Pain en een kaasje
Door eens per maand samen te werken in de BTW club zorg je voor regelmaat en daardoor overzicht en inzicht in je boekhouding. Je zelfverzekerdheid neemt absoluut toe en doordat je met andere ondernemers aan het werk bent, leer je van elkaar en wordt ook nog eens je netwerk vergroot met gelijkgestemde ondernemers. Hoe geweldig is dat? We sluiten de vrijdagmiddagen altijd af met een borrel, du pain en een kaasje. Is de BTW club ook iets voor jou?

6 augustus 2023

 06 515 00 582

anita@zij-en-cijfers.nl