Btw aangifte doen…… Wat? Nu al-weer?

Juli is de maand waarin veel ondernemers op vakantie gaan, maar ook de maand van de btw-aangifte. Met je hoofd misschien al in de vakantiemodus lijkt deze zo-geen-zin-in klus extra moeite te kosten. De zon schijnt, lekker naar buiten gaan lonkt en er is nog zoveel te doen voordat je even de boel de boel kunt laten. Stress alom. Hoe kun je toch je focus zetten op deze -“leuker kunnen we het niet maken”- opgave?

Geel zorgt voor focus
Wat helpt is een tijdsblok in je agenda en een niet storen bordje aan je deur hangen. Evenals jezelf bij de kladden grijpen en streng toespreken, de boekhouding moet bijgewerkt worden.
Maar wat denk je van een bosje gele bloemen op je tafel? Of iets geels aantrekken? Geel helpt je namelijk om focus te houden op hetgeen je hebt te doen. Je gaat de klus klaren. Punt. Daarnaast zorgt het voor optimisme en geeft het energie. Als je dan toch bezig gaat, dan maak je het voor jezelf in ieder geval een stukje fijner met geel.

Een gewoonte maken van je boekhouding
Natuurlijk weet je wel dat het beter is – en veel minder stressvol – om je boekhouding regelmatig bij te werken, maar je schuift het toch steeds een weekje op. Een tip is om van je boekhouding een gewoonte te maken. Een gewoonte zoals tandenpoetsen of de vaatwasser uitruimen. Je vraagt je niet af of je daar zin in hebt, dat doe je gewoon. Dit is echt een mind-set verandering.

De gewoonte kan zijn een vast moment per dag voor het doorsturen van je bonnen naar je online administratie en het checken van je banksaldo. En daarnaast een uurtje per week voor je bankzaken en facturen.  Plan het in je agenda en maak van je kantoor een fijne plek om eraan te werken.

Gaat het jou lukken om deze maand op tijd en zonder stress je btw-aangifte te versturen?

Een vriendelijke stok achter de deur? Check wat ik voor je kan doen.

2 juli 2022

 06 515 00 582

anita@zij-en-cijfers.nl